Girişimci Destek Programı 2024 yılı 2. Çağrı Başvuruları Başlıyor


Girişimci Destek Programı 2024 yılı 2. Çağrı Başvuruları Başlıyor

GiriÅŸimci Destek Programı 2024 yılı 2. ÇaÄŸrı BaÅŸvuruları BaÅŸlıyor

 

KOSGEB’in GiriÅŸimci Destek Programı Ä°ÅŸ GeliÅŸtirme DesteÄŸi 2024 yılı 2. ÇaÄŸrı baÅŸvuruları, 1-30 AÄŸustos tarihleri arasında gerçekleÅŸecek. GiriÅŸimciler adına büyük bir fırsat olan bu destekten yararlanmak için baÅŸvurularınızı kaçırmayın!

 

“KOSGEB GiriÅŸimcilerini Seçiyor” mottosuyla yola çıkan KOSGEB, giriÅŸimcilerin projeleriyle kendilerini göstermelerini ve yeni kurulan iÅŸletmeleri destekleyerek sürdürülebilirliklerini saÄŸlamayı amaçlıyor.

2024-2028 stratejileri doÄŸrultusunda KOSGEB, GiriÅŸimci Destek Programı üst limitini 375 bin TL’den 2 milyon TL’ye çıkardı. 2024 yılı 1. ÇaÄŸrı baÅŸvuruları, 10 Mayıs-28 Haziran tarihleri arasında gerçekleÅŸti. GiriÅŸimci Destek Programı Ä°ÅŸ GeliÅŸtirme DesteÄŸi’ne 3380 giriÅŸimci baÅŸvurdu. Kurullardan geçen 984 giriÅŸimci(baÅŸvuranların %29'u)  01-15 AÄŸustos tarihleri arasında jürilerin karşısına çıkacak. 

 

1 AÄŸustos’ta baÅŸlayacak olan GiriÅŸimci Destek Programı Ä°ÅŸ GeliÅŸtirme DesteÄŸi 2024 yılı 2. ÇaÄŸrı baÅŸvuruları da 30 AÄŸustos’ta sona erecek.

2024 yılı 2. ÇaÄŸrı baÅŸvuruları 1 AÄŸustos’tan itibaren baÅŸlıyor.

Ä°ÅŸ GeliÅŸtirme DesteÄŸi

Ä°ÅŸ GeliÅŸtirme DesteÄŸi kapsamında, giriÅŸimcilere 1,5 milyon TL üst limit dahilinde yüzde 80 destek oranı ile geri ödemeli destek saÄŸlanıyor. GiriÅŸimcinin genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derecede ÅŸehit yakını olması durumunda destek üst limitine 150 bin TL daha ekleniyor.

Desteklenecek Giderler

Destek kapsamında iÅŸletmenin personel giderleri, makine-teçhizat ve kalıp giderleri, yazılım giderleri ve hizmet alımı giderlerine (eÄŸitim, danışmanlık ve yönderlik, belgelendirme, test ve analiz, pazarlama, tasarım, sınai mülkiyet hakları giderleri) destek saÄŸlanıyor.

Destek Verilen Sektörler

NACE Rev. 2’ye göre "Ä°malat, Telekomünikasyon, Bilgisayar Programlama, Danışmanlık ve Ä°lgili Faaliyetler, Bilgi Hizmet Faaliyetleri, Bilimsel AraÅŸtırma ve GeliÅŸtirme Faaliyetleri" sektörlerinde faaliyet gösteren iÅŸletmeler, iÅŸ geliÅŸtirme desteÄŸinden yararlanabiliyor.

Geri Ödeme KoÅŸulları

Geri ödemeli destekler için herhangi bir faiz ve komisyon uygulanmayacak olup iÅŸletmelerin geri ödemeleri 36 aylık program süresi sonunda baÅŸlayacak.

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil