KOSGEB'den KOBİ'lerin Dijital Dönüşümüne Danışmanlık Desteği


KOSGEB'den KOBİ'lerin Dijital Dönüşümüne Danışmanlık Desteği

Tarih: 08 Nisan 2022

KOSGEB, imalat sektöründe faaliyet gösteren küçük ve orta büyüklükteki iÅŸletmelerin aldığı dijital dönüÅŸüm danışmanlık hizmetini 10 bin liraya kadar destekleyecek.

KOSGEB BaÅŸkanı Hasan Basri Kurt, kurumun, imalat sektöründe faaliyet gösteren KOBÄ°'lerin aldığı dijital dönüÅŸüm danışmanlık hizmetini 10 bin liraya kadar destekleyeceÄŸini bildirdi.

Kurt, KOSGEB Dijital DönüÅŸüm Danışmanlığı DesteÄŸi"ne iliÅŸkin bilgi verdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının, KOBÄ°'lerin Kovid-19 salgınıyla birlikte hızla artan dijitalleÅŸme ihtiyaçlarına yönelik önemli bir çalışma baÅŸlattığını belirten Kurt, bu kapsamda KOBÄ°'lerde dijital dönüÅŸümün saÄŸlanması için iÅŸletmelerin mevcut durumlarının analiz edileceÄŸini, iÅŸletme hedefleri doÄŸrultusunda dijital dönüÅŸüm ihtiyaçlarının belirleneceÄŸini ve yol haritalarının hazırlanacağını söyledi.

Kurt, dijital dönüÅŸüm yol haritalarının söz konusu alanda eÄŸitim almış danışmanlar tarafından oluÅŸturulacağına iÅŸaret ederek, KOSGEB'in söz konusu danışmanların belgelendirilmesi amacıyla TÜBÄ°TAK Türkiye Sanayi Sevk ve Ä°dare Enstitüsü (TÜSSÄ°DE) ile iÅŸ birliÄŸi protokolü imzaladıklarını kaydetti. Hasan Basri Kurt, KOBÄ°'lerin de TÜBÄ°TAK TÜSSÄ°DE tarafından belgelendirilmiÅŸ dijital dönüÅŸüm danışmanlarından hizmet alabileceÄŸini dile getirdi.

Ä°lk Etapta 3 Bin Ä°ÅŸletme

TÜBÄ°TAK TÜSSÄ°DE'nin, BoÄŸaziçi Üniversitesi tarafından geliÅŸtirilen "D3A Dijital DönüÅŸüm ve DeÄŸerlendirme Aracı"nı ülke genelinde yaygınlaÅŸtırmak amacıyla modelleyerek çalışmalarını tamamladığını vurgulayan Kurt, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Model, iÅŸletmelere hızla yaygınlaÅŸtırılarak yol haritası, ek raporlama ve analiz modüllerinin de eklenmesiyle zenginleÅŸtirildi. TÜBÄ°TAK TÜSSÄ°DE, Dijital DönüÅŸüm ve DeÄŸerlendirme Aracı'nı kullanarak iÅŸletmelerin dijital dönüÅŸümüne rehberlik edecek danışmanlarını yetiÅŸtirmek için bir eÄŸitim programı hazırladı. Ä°malat sanayisinde çalışanlar, yöneticiler, danışmanlar, akademisyenler, sektör uzmanları bu eÄŸitimlere katılabilecek. En az ön lisans derecesine sahip adayların katılacağı eÄŸitimlerde 4. Sanayi Devrimi teknolojileri, D3A Dijital DönüÅŸüm DeÄŸerlendirme Aracı ve kullanımı, danışmanlık becerileri olmak üzere üç ana grupta eÄŸitim verilecek. Bu eÄŸitim programına baÅŸvuru yapmak isteyen dijital dönüÅŸüm danışmanı adayları 'ddxhamle.org' adresinden baÅŸvurularını yapabilecek."

EÄŸitimi baÅŸarıyla tamamlayanlara belgelerinin dijital olarak verileceÄŸini belirten Kurt, iÅŸletmelerin de dijital rozet sahibi danışmanla çalışarak dijital yol haritalarını hazırlatabileceÄŸini anlattı.

Kurt, KOSGEB'in de dijital rozet sahibi danışmanlardan hizmet alan iÅŸletmelere destek vereceÄŸine dikkati çekerek, ÅŸunları kaydetti:

"KOSGEB, imalat sektöründe faaliyet gösteren küçük ve orta büyüklükteki iÅŸletmelerin aldığı dijital dönüÅŸüm danışmanlık hizmetini 10 bin liraya kadar destekleyecek. Kurumun, Ä°ÅŸletme GeliÅŸtirme Destek Programı içinde yer alacak Dijital DönüÅŸüm Danışmanlığı DesteÄŸi’nden KOSGEB veri tabanına kayıtlı ve aktif durumda olan iÅŸletmeler faydalanabilecek. DesteÄŸin devreye alınmasıyla birlikte ilk etapta yaklaşık 3 bin iÅŸletmenin dijital olgunluk seviyesinin ölçülerek dijital dönüÅŸüm yol haritalarının belirlenmesi hedefleniyor."

Dijital DönüÅŸüm Danışmanlığı EÄŸitim Programı'na baÅŸvuruların 8 Mayıs'a kadar gerçekleÅŸtirilebileceÄŸi bilgisini veren Kurt, eÄŸitimlerin ise 29 Mayıs'ta baÅŸlamasının planlandığını bildirdi.

 

“Açıklama: Dijital DönüÅŸüm Danışmanlığı DesteÄŸi, desteÄŸin hizmet saÄŸlayıcısı olan Dijital DönüÅŸüm Danışmanlarının, TÜBÄ°TAK TÜSSÄ°DE tarafından eÄŸitim ve belgelendirme sürecinin tamamlanmasını müteakip uygulamaya baÅŸlanacak ve Ä°ÅŸletme GeliÅŸtirme Destek Programı içerisinde ilan edilecektir.”

Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil